De Faam Breda

TEAM DE FAAM

Wie werkt er aan?

Stebru en Synchroon: ontwikkelaars van binnenstedelijke locaties.

Stebru is een familiebedrijf, Synchroon onderdeel van TBI. Stebru en synchroon hebben elkaar gevonden in de ambitie om de FAAM een aanwinst voor de stad Breda te maken. Enkele voorbeeldprojecten: de doorlopende daktuin op de Groene Kaap; de op de historische molen geïnspireerde Zaanse Helden; het circulaire Frank is een Binck; de gedeelde binnentuin van Deeltuin Uitrecht; de combinatie van ‘industrieel’ wonen, werken en verblijven in Wisselspoor.

Architect

Havermans|Hielkema

Met als thuisbasis Breda, zijn Lode Havermans, Abe Hielkema en hun team goed op de hoogte van de waarde van het kenmerkende Faamcomplex voor de stad. Hun ervaring in de regio stelt hun in staat om een passend ontwerp te realiseren dat inspeelt op de behoeftes van de huidige- en toekomstige bewoners van Breda.

havermanshielkema.nl

Landschapsarchitect

MTD

Voor MTD is deze locatie bekend terrein. Het bedrijf maakte al eerder het landschappelijk ontwerp voor Eureka!. Door dezelfde uitgangspunten te nemen voor De Faam zal het landschappelijk ontwerp naadloos aansluiten bij Eureka!.

mtdls.nl

Adviseur

Rho adviseurs

Rho adviseurs staat de ontwikkelcombinatie bij in het uitvoeren van de haalbaarheidsonderzoeken en participatie. Rho is een bekende naam in de regio en doordat zij ook betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van Eureka!, zijn zij goed op de hoogte van welke onderwerpen extra aandacht behoeven op deze locatie.

rho.nl

Ontwikkelaar

Synchroon

Wij worden gedreven door het maken van mooie gebouwen in en bij de stad waarbij zingeving, gebruik en schoonheid elkaar tot in detail versterken. Gebouwen die op positieve wijze impact hebben op mens, natuur en maatschappij en écht het verschil maken. Met onze creativiteit, kennis en kunde creëren wij mooie gebouwen en omgevingen die een blijvende waarde hebben voor de stad. Waarbij zingeving, gebruik en schoonheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zingeving. Een gebouw is voor ons een middel. Het laden van een plek met een duurzaam succes is het doel. De gebruikers van onze gebouwen moeten verrast en geïnspireerd raken. Elk gebouw dient een meerwaarde voor de omgeving te hebben, niet alleen esthetisch maar ook functioneel en inspelend op maatschappelijke behoeftes. Onze gebouwen zijn daarmee niet alleen verleidend, maar ook verbindend. Gebruik: ‘In’ onze gebouwen ontmoeten de wensen en de verlangens van de stad en van de mensen elkaar. ‘Buiten’ onze gebouwen moeten ze een meerwaarde voor de directe omgeving bieden.

Schoonheid: Onze gebouwen creëren een verrassend mooie stedelijke omgeving die tot de verbeelding spreekt en een onuitwisbare indruk achterlaat.

Synchroon.nl

Stebru

“Bouwen zit onze familie in het bloed. Van jongs af aan wist ik al dat ik in de bouw wilde gaan werken. Daartoe geïnspireerd door mijn vader Joop Steenbrugge, die al sinds 1977 in de bouwerij werkte. Als kind nam hij mijn broer Dennis en mij regelmatig mee op een tochtje langs zijn mooiste bouwwerken. Mooie herinneringen die uiteindelijk uitmondden in een eigen carrière in de bouw.

Stebru.nl